Styrelsejakt II

SMHI kom men en klass 1 varning för dygnet. Vi hade bestämt oss för korthårsjakt, (Styrelsejakt för dom som kunde komma) och fruktade blåst med snöfall. Det blev inte så. Det kom någon centimeter och morgonen var helt perfekt för småviltsjakt. Per Oskar Wedmark, Svante Birath, Anders Westrin, och jag var på jakstigen..

 

Anders Westrin släppte sin tik. Hon sökte ut och snart var det full rulle. Drevdjuret siktades flera gånger men efter sin sista bukt i livet träffade råbocken på Svante Birath. Där blev det dödtappt!

 

Vi grillade korv och hade det mysigt den första vinterdagen för säsongen. Men snart ville vi höra jakt igen. Då ringde det.

- Hur har det gått? Det var Ingvar Sahlberg. Han hade skjutsat en kvinna på morgonen som startat en tax på jaktprov, ett korthår så klart, med Ingemar Larsson från Tärnsjö som domare.

- Hur gick det undrade vi? Taxen gick till ett första pris! Vi glädjes åt det resultatet vid brasan.

- Ska ni släppa igen undrade Ingvar, vi kommer, kan ni vänta en kvart? Så klart vi gjorde.

 

Anders gick in i en ny backe och släppte igen. Upptag och rådjuret hade oturen att hamna i Ingemar Larssons pass. Där ur kommer inget vilt med livet i behåll om det är av för dagen av godkänd art. Dagens andra rådjur noterades för Relivia. Glada ock nöjda återsamlades vi vid grillplatsen på Östa där Ingvar Sahlberg hade upplåtit dagens jakt för oss korthårsjägare.

 

En fantastisk skön novemberdag med vittnesbörd om vinter med goda kamrater och en god taxjakt. Vad kan man mer begära av livet?

 

 


Svante Birath med sin valp Ludde som får slita i bocken.