Sommarhälsning

Det gläder mig och många med mig att det inte blev några ändringar av drevprovsreglerna. Om man antagit förändringarna hade många års arbete när det gäller avelsutvärdering gått till spillo och skulle ta lång tid att återställa, kostnaderna ska vi inte tala om.

Hela projektet har skapat turbulens inom lokalklubbar, hos uppfödare och domare. Även vi som "bara" jagar med våra taxar har känt en stor oro för vad det hela skulle sluta med.

Det har gjorts en hel del misstag när det gäller information ang. de nya reglerna. Ska det göras så pass stora förändringar gäller det att föra en bra dialog och ta in medlemmarnas synpunkter och det har man inte lyckats med.

 

Det kändes som att Svenska Taxklubben var på väg att gräva sin egen grav i frågan. Vändningen kom när Ingvar Sahlberg och Lars Erik Stoltz skickade in en skrivelse till HS och påtalade problemen, man lyssnade och tog till sig skrivelsen och de konsekvenser ett regeländringsbeslut skulle ge. Bra!.

Stort tack till en kämparinsats för våra jagande taxar!

 

Jag tycker att fokus nu ligger på att skapa ett ökat intresse för våra jagande taxar och sträva efter att vända sjunkande registreringssiffror. Här måste vi tänka till! Alla synpunkter är välkomna!

Korthårsgruppen har tex. tryckt upp informations häften och försöker få ut dom på utställningar, mässor mm. för att öka kunskapen om dom jagande korthåren.

Det finns häften färdig tryckta så ni som har någon funktion på någon mässa/utställning får gärna höra av er om ni har möjlighet att dela ut.

 

Rovdjurseländet är ständigt ett hot mot vår verksamhet.

Men det verkar i vart fall som debatt- tonen i media har vänt en aning efter tragedin i Kålmården men det långt kvar till en tillfredsställande situation. En tillnyktring i synen på vad varg är vad vi hoppas på, den närmast religiösa tonen som färgat bevarandesidans argument kommer nog att nedtonas när man fått vetskap om vad det egentligen handlar om när man har gråben strykandes runt husknuten.

 

Snart är det dags att påbörja jobbet med vår tidning Höstlövet. Ni som har något material, tex. bilder eller en text, litet som stort som ni tror kan vara till intresse för våra medlemmar, skicka det till vår redaktör Ulf Granström

 

Resultaten från drev SM förra året visade att korthåren är på frammarsch.Vi ser fram emot en intressant höst med förhoppningsvis många starter på drevprov.

Det ska bli spännande att se om vi kan vara med att kriga där uppe i toppen igen.

Sommarhälsningar:
Svante Birath