Pelles Vandringspris 2023 till Kennel Kokopelli

Det var en stor overraskelse da det ble annonsert at Pelles Vandringspris for 2023 gikk til Kennel Kokopelli. Det er med stor glede og ærbødighet at vi henger opp bildet hjemme i Båstad.Interessen for jakt med drivende hund ble vekket tidlig, og jeg har vært heldig å få være med gode naboer og venner på rådyrjakt med drever og dachs.

En korthår med navn «Varg» viste seg veldig dyktig, og gjorde at balpet flat på korthåret dachs. Den første dachshunden kom i hus i 1998, en hårlagskrysning faktisk! Av korthår og langhår av alle ting.Første gang Raymond deltok på årsmøte til Korthårsgruppen var i 2004.

Da var årsmøtet på Hemvärnsgården Kronobergs Hed ved Moheda, og jeg hadde her gleden av å treffe mange engasjerte korthårsentusiaster, blant annet Per-Oskar Wedmark!

På dette årsmøtet ble tiken Sniff parret med SJ(D)CH Fixagården Odyseuess, og resultatet ble 5 røde tispevalper.I 2009 fikk vi kjøpe Kolmilans Juni av Olle Viberg i Ljusdal

Juni ble på en måte en «ny start», etter at vi i flere år ikke hadde noen kull.

På tre kull fikk hun 25 valper. Her må vi vel særlig trekke frem to kullsøstre fra «F-kullet», Kokopellis Felice og Kokopellis Frøya, som har vunnet hhv SM og NM.Det har opp gjennom årene blitt totalt 15 kull hos oss, hvorav 11 har vært korthåret dachs.

Engasjementet rundt drivende korthår har ført til mange nye vennskap, gode samtaler, jaktturer og så videre. Engasjerte valpekjøpere har bidratt til at kennelen har mottatt flere avls- og oppdretterpriser fra Norske Dachshundklubbers Forbund.

Vi ser frem til fortsettelsen!Synne og Raymond"