Korthårsvalpar

Nu har vi fyra valpannonser ute på hemsidan. Det min vänner, är fler än på bra länge. Hoppas det håller i sig och att alla korthårsuppfödare anser att korthårsgruppen.org är det naturliga forumet för att annonsera på.

 

Jag var ute i skogen en sväng på förmiddagen och såg en rejäl bock som höll ihop med 2 hondjur. Kul!

Vi liksom många i landet har har haft en vikande rådjurs-stam de senaste åren. Vintrarna har varit historiskt bistra och för vår del i Uppland så har vi en rekordstor Lo-stam. Sen att det stryker gråben runt knutarna emellanåt gör väl saken inte precis bättre. Vi har varit ganska förskonade men det är bara ett par mil till närmaste revir, brr..

 

Såg att det ska bli böter i 100.000 kr-klassen om man "råkar" avliva en varg enligt Naturvårdsverket. Man säger att kravet på skadestånd inte ska gälla om någon exempelvis missförstått paragraf 28, men fan tro det. Det är nog bara ett sätt att ytterligare visa sin makt och skrämma laglydiga jägare att avstå skott när man får se hund eller tamboskap sönderslitas och chansen finns kvar att rädda liv. Det är egendomliga tider vi lever i.

 

Bättre är att äta importerat kött från Brasilien än att äta viltkött från skogen ( som dessutom är rena medicinen) verkar Naturvårdsverket och EU säga.

 

Undrar för övrigt vad det är för enorma problem Svenska staten får om man emotsätter sig EU- direktiven och självständigt beslutar om att ta ner vargstammen till en hanterbar nivå.

Nån som vet?