Drevprov och jakt!

I fredags var jag på drevprov med min tik Torbax Tina.

Platsen var Iggön som ligger strax norr om Gävle. Morgonen var fantastisk med nästan vindstilla och sol. Någon plusgrad och dagen lovade härliga timmar. Släpp och tiken söker ut. Väckskall men det blir inget upptag. Efter ett tag smäller hon till och börjar driva, äntligen. Men det går lite hackigt och det är inte det riktiga klanget i skallet. Kollar pejlen och ser att hon driver på vägen, hmm, nog en hare misstänker jag och tar mig upp dit hon är och kopplar henne vid en sommarstuga efter ca 20 min. Nytt släpp och samma visa, väcker men det blir liksom inget. Det ligger en hinna av is på strå och mossa, ingen idealisk miljö för en taxnäsa. Hon har helt enkelt svårt i underlaget att sortera slagen.

 

När vi gått ytterligare vet jag inte vad jag ska tro, det blir inget, timmarna går. Domaren frågar hur jag vill göra och jag säger att vi går mot bilen och bryter. I samma stund som vi går i väg så kommer upptaget. Nu är det klang och jubel. Äntligen! Jakten går som den ska och efter 40 minuter ser vi get och kid. Det buktar på en liten yta och när djuren kommer efter tredje gången och full tid är gången så kallar jag in Tina och förstapriset är bärgat! Det var nummer tre och eftersom hon har vederbörlig utställningsmerit så är championatet klart.

Vilken skön känsla!

 

Jag ligger kvar hos Lars Holm i Gävle och jagar på lördagen. Han släpper sin korthårstik på morgonen och vi har en härlig jakt men inget pang, men vad gör det?

Jag får nästa släpp. Upptag direkt. För att göra en lång historia kort så..

 

Blåsigt och svårt att höra hela jakten men drevdjuret siktat av mig och "Putte" samt domare Bengt, hade jag inte flyttat mig så... koppling efter 90 högintensiva minuter.

En i allt suveränt trevlig helg med gott kamratskap och härliga korthårsdrev!