Årsmötet

Tack alla för uppslutningen på årsmötet. Torbjörn Norrlund lämnade över ordförande-klubban till Svante Birath. Vi hoppas att Svante kan leda gruppen framåt mot nya framgångar och önskar honom lycka till i arbetet.

 

Hanhundsvisningen var uppskattad. Intressant att se hanarna som visades! Det visades även en tik vilket var roligt!

 

Vi hade en diskussion om de nya drevprovsreglerna. Korhårsgruppen är inte enig i frågan. Det finns kritik dels hur informationen spridits till domarna i lokalklubbarna och de effekter det får i övrigt. Lite skrämmande är det att om förslaget klubbas igenom börjar vi om och som vissa sa på mötet "uppfinner hjulet igen". Kunde man inte behålla poängssystemet men revidera det och ta bort spärrar som skapar de nuvarande poängsättningarna var en återkommande fråga.

 

Det kommer att ta många år innan vi kan se hur de nya provreglerna påverkar aveln. Vad betyder det att inte kunna samköra allt historiskt data och det som kommer. Har man verkligen tänkt på allt det medför? Kan man alls säga att förslaget kommer att kunna ge oss bättre jakt-taxar?

Jag är inte så insatt i avel och genetik men när vi har flera i korthårsgruppen vilka sitter på lång och gedigen erferenhet anser att det är ett riktigt dåligt förslag, då reagerar i vart fall jag.

 

Att prov- systemet inte är optimalt i dag är nog många överens om. Men kommer det nya förslaget att bli bättre? Vad tror du, har du tagit del av förslaget? Det ligger en länk till remissrundan på Korthårsgruppens startsida.


Hundparad årsmötet 2012


Årsmötet 2012