Trevlig midsommar önskar Korthårsgruppen!

Hoppas alla får en riktigt bra midsommar med små grodor och gott i glasen :-)

Nu går vi mot mörkare tider igen, trist vid första anblicken men för oss som håller på med jakthundar och jagar så är det inte så illa som det kan verka för den oinvigde.

 

Vi ska givetvis njuta av en skön sommar men efter den kommer ju årets höjdpunkt när vi får släppa våra kära taxar och åter få höra vackra drev. Själv längtar jag till att få börja med spårträning med valpen, en aning apell ska även försökas bankas in i den lilla taxskallen. Hur det än är så är det skönt att kunna ha taxen lös på gården och på promenader. Jag får väl erkänna att så inte varit fallet hos alla hundar jag haft. En del är väldigt jaktsugna och då kan det hända den bäste att man tar det säkra före det osäkra och använder kopplet och inte orkar fullfölja dressyrträningen.

 

Lasse Stoltz och Ingvar Sahlberg har gjort ett jättejobb med sin skrivelse ang. de nya drevregelsförslagen. Vi i Korthårsgruppen glädjs med framgången i HS. Det var ett klokt beslut som togs. Nu kan det bli lite lugn i taxleden och vi kan fortsätta jobba med att få fram mentalt, exteriört och jaktligt förstklassiga Korthårstaxar!